Повече от 80 мигранти са изчезнали и само четирима са спасени, след като лодката им се преобърна край бреговете на Тунис. Те са се опитали да прекосят Средиземно море от Либия на път за Италия, съобщават БГНЕС.

Един от оцелелите е 20-годишен мъж от Мали и все още е в шоково състояние. Той е заявил, че надуваемата лодка е започнала внезапно да се пълни с вода и е потънала.

На лодката са пътували 86 души, потеглила е от либийския град Зувара, западно от Триполи.

От Червеният полумесец заявяват, че трима малийци и един жител на Кот ди Воар са били спасени в сряда от бреговата охрана, която е била предупредена от местните рибари.

"Опасяваме се, че около 80 мигранти са мъртви. Необходими са повече действия, за да се потвърди случилото се и действителният брой на изчезналите", заяви Флавио Ди Джакомо, говорител на Международната организация по миграция.

Междувременно словенската полиция е арестувала 97 нелегални мигранти, които през последните дни са се опитвали да пресекат границата в различни части на страната.

Според местните медии, от сряда до четвъртък сутринта са заловени 73 нелегални мигранти от Пакистан, Бангладеш, Иран, Индия, Мароко, Сирия и Тунис.