Осемгодишно момче, изгубено в отдалечените гори на Мичиган, оцеля два дни сред дивата природа, като яде сняг и се кри под дънер, за да се подслони.

Нанте Ними се изгубил в събота, докато къмпингувал в държавния парк Porcupine Mountains Wilderness. Това е станало, когато момчето ходило да събира дърва за огрев, пише Би Би Си.

Започнала спасителна акция и 150 души се включили в издирването на 8-годишното момче. В понеделник той е намерен в добро здраве под дънер, на около две мили от лагера му. Момчето е казало на полицията, че е яло чист сняг, за да се хидратира.

„Той смело се е справил с природните стихии, като се е подслонил под дънера, където в крайна сметка е бил намерен", се казва в изявление на полицията на щата Мичиган.

От полицията на щата Мичиган заявиха, че теренът е „много отдалечен и хълмист с много стояща вода поради годишното време“. Няколко пътища са били непроходими заради голямото количество сняг.

Екипът се е съсредоточил върху площ от около 40 кв. мили (100 кв. км) в парка и в крайна сметка открил момчето. То се е събрало със семейството си, съобщиха още от полицията.