Властите в Испания потвърдиха седма жертва, след като автобус падна от мост в река в навечерието на Коледа. В понеделник спасителите извадиха тялото на жена от река Лерес в северозападната област Галисия.

Спасителните екипи първоначално прекратиха издирването, след като откриха шест тела. Те обаче възобновиха операцията, след като една от оцелелите пътнички заяви, че приятелката ѝ, с която е пътувала, не е включена в официалния списък на жертвите, пише Би Би Си.

Снимка: EPA

Жената не е била обявена за изчезнала, тъй като никой не я е чакал, заяви говорител на полицията. Тялото ѝ е забелязано от хеликоптер в реката в понеделник сутринта.

Снимка: EPA

Двама души, включително шофьорът, пострадаха, след като автобусът, пътуващ от Луго за Виго, падна от височина около 30 м в бързо течащата река. Тестовете за алкохол и наркотици на водача на автобуса са отрицателни.

Снимка: EPA

Според официални представители вероятната причина за катастрофата е лошото време. Службите за спешна помощ са били уведомени за инцидента първо от преминаващ шофьор, който им казал, че част от мантинелата на моста липсва. Само няколко минути по-късно един от оцелелите им се обадил от автобуса и съобщил, че превозното средство бързо се пълни с вода.

Това помогнало на спасителните екипи бързо да локализират мястото на катастрофата.