Всеки ден пред посолството на България в Лондон се събират десетки наши сънародници. Те пътуват от различни части на Великобритания, за да подкрепят протестите у нас.

С едно от лицата на протеста на Острова ни среща кореспондентът ни Васил Христов. Георги Недялков е от Стара Загора. В София имал добре платена работа, но все пак избира Англия. Живее на Острова вече 5 години.

Снимка: btvnovinite.bg

„Намерих част от нещата, които ми липсваха в нашата страна, това е сигурността. Върховенството на закона. Тук също има корупция, но тя не е толкова разпространена, колкото в нашата страна. Ако нарушаваш правилата, по най-бързия начин трябва да възстановиш равновесието“, споделя той

Снимка: btvnovinite.bg

Георги е на 41 години, работи като мениджър в център за доставки. Сестра му емигрира в Канада малко преди него. Казва, че изборът му е осъзнат и не съжалява.

„Това със сигурност оказва натиск върху нашите родители, които казваха не е въпросът дали трябва да се емигрира, а кога и както аз, така и те плащаме цената на това“, разказва емигрантът.

Снимка: btvnovinite.bg
На протеста е почти всеки ден, въпреки че му се налага да пътува от Челмсфорд, който е на близо 30 километра от Лондон.

Това, което обединява всички на протеста в Лондон вече над 20 дни е идеята, че промяната зависи от всеки един.