Протестна вълна се подготвя и от българите в чужбина. Първата масова демонстрация е насрочена за тази неделя - 2 август във Виена, Лондон, Берлин, Осло, Мадрид, Прага и Монреал.

Очаква се към движението да се присъединят и наши сънародници от Атина и Торонто. Протестът на българите в чужбина се организира във „Фейсбук“ под мотото "Не сте сами!".

Тази сряда протести имаше в британската столица Лондон и германския град Кьолн.

Снимка: btvnovinite.bg

Виковете „Сърце, душа, за България“ огласят улицата пред посолството в лондонския квартал Кенсингтън всеки ден вече две седмици.

Снимка: btvnovinite.bg

Протестът още от самото начало е обявен като необвързан с политически партии, но основните искания са ясни  - оставка на правителството, главния прокурор и въвеждане на дистанционно гласуване.

Протестиращите заявяват, че ще продължат да се събират всеки ден в подкрепа на протестиращите в България, до постигане на исканията си.

Десетки българи излязоха на протест и в Кьолн. Антиправителственото движение в германския град се събира за четвърти път.

Снимка: btvnovinite.bg

Със скандирания "Мафията вън" и "Искаме промяна", наши сънародници поискаха оставките на българския премиер и на главния прокурор.

Снимка: btvnovinite.bg

А по-рано наши сънародници, живеещи в Белгия, са изпратили писмо подписка до редица европейски институции, сред които Европейската комисия, ОЛАФ и европейския главен прокурор.

В него те настояват за реакция на случващото се в България - незачитането на върховенството на закона и системната корупция по високите етажи на властта - както и стриктен контрол на изразходването на евросредствата.