Доналд Тръмп и съпругата му Мелания танцуваха на баловете по случай встъпването в длъжност на новия американски президент, предаде Асошиейтед прес.

Пред аудиторията Тръмп заяви, че първият му ден на поста е страхотен. "Хора, които не се отнасяха особено добре с мен, казваха, че сме се справили наистина много добре днес. Сякаш Бог ни гледаше отгоре", каза той.

Междувременно обаче хиляди хора са включиха в протести из САЩ. Стигна се до сблъсъци с полицията и разбити магазини и автомобили.

Снимка: Reuters

На два от трите бала, организирани в негова чест новият президент и съпругата му танцуваха под звуците на емблематичната песен на Франк Синатра "По моя начин" в компанията на вицепрезидентската двойка и членове на семейството на Тръмп.

На втория бал президентът попита присъстващите дали да продължи да използва Туитър. Множеството отвърна с одобрителни викове. В отговор Тръмп отбеляза, че общуването му с неговите над 20 милиона последователи чрез Туитър е "начин за заобикаляне на непочтените медии".

Снимка: Reuters

Доналд и Мелания Тръмп, както и вицепрезидентската двойка, участваха и в традиционния бал на американските военни, на който партньори в танца им бяха военнослужещи. На този заключителен бал Мелания Тръмп благодари на служещите във въоръжените сили и заяви, че за нея е чест да бъде тяхна първа дама.

После първата двойка танцува под съпровода на песента "Винаги ще те обичам".