Италианските стилисти Доменико Долче и Стефано Габана, бяха осъдени от Апелативния съд в Милано на 18 месеца затвор за данъчни измами в размер на около 200 милиона евро, съобщи Франс прес, като се позова на италиански медии.

55-годишният Доменико Долче и 51-годишният Стефано Габана бяха признати за виновни за ощетяване на италианската държава и за неточности в данъчните им декларации.

Според магистратите, подсъдимите са създали през 2004 г. и 2005 г. компания-параван в Люксембург, и й поверили контрола над марките на модната къща, за да избегнат италианските данъчни власти.

На първа инстанция през юни 2013 г. двамата дизайнери от луксозната марка за дрехи и аксесоари „Долче и Габана” бяха осъдени на година и осем месеца затвор, като тогава обемът на измамите беше оценен на близо милиард евро.

"Нямам думи, напълно съм изумен. Несъмнено ще внесем иск пред Касационния съд", заяви адвокатът на двамата дизайнери Масимо Диноиа. През ноември 2011 г. италианският Касационен съд отмени оправдателната присъда на двамата стилисти, произнесена през април същата година от съда в Милано.