15-годишно момче почина след наръгване с нож от свои връстници при сбиване в Албания. Друго момче е било ранено, съобщиха албански медии, цитирани от БТА.

Инцидентът е станал вчера следобяд близо до училището „Аслан Шахини“ в албанския град Гамш. Според информация на полицията четирима младежи са се сбили. При боя с нож са наръгани ученикът Фатион Бици, който случайно попаднал там, и друго 15-годишно момче. 

Бици е бил откаран в болница, но не е оцелял след тежките наранявания, а другото ранено момче е под медицинско наблюдение и е извън опасност за живота. Веднага след сбиването връстниците им избягали от мястото на инцидента.

Според местни медии младежите, които са били на възраст 14-16 години, се сбили заради спор в социалните мрежи. Фатион Бици случайно минавал оттам и опитал да ги разтърве, но бил наръган. Не е ясно какво точно се е случило с другото момче, което също е пострадало.

И четиримата младежи, участвали в сбиването, са заловени и отведени в полицейски участък. Те ще бъдат разпитани от разследващи специалисти в присъствието на прокурор, психолог и техните родители. Разследването по случая продължава.