15-годишно момиче загина при инцидент с водни ски край Маями Бийч във Флорида, докато празнува рожден ден на свой приятел.

Ела Адлер се е придвижила с лодка навътре във водите на Атлантика, след което, прикрепена към нея, е започнала да кара водните ски. Изведнъж момичето се е преобърнало във водата и докато чакало да бъде изтеглено, е било ударено от друга лодка.

Ела носела спасителна жилетка, но нараняванията ѝ били твърде тежки и тя издъхнала. Свидетели съобщават за голямо количество кръв във водата, а другата лодка избягала веднага след фаталния сблъсък.

След инцидента властите и семейството на Ела предложили награда от 20 000 долара за установяването на човека, който я е управлявал.

Във вторник следователите най-накрая успели да открият лодката, която ударила Ела. Собственикът ѝ е сътрудничил с властите, но и до момента все още няма да задържан, посочва CBS news.

Плавателният съд е иззет от служители на правителствената агенция Florida Fish and Wildlife (FWC). Според тях обаче не е ясно дали собственикът на лодката е знаел, че с нея е извършено престъпление.

„Това е една трагична и невероятно огромна загуба. Правилата във водата са твърде хлабави. Няма достатъчно правоприлагане, както и достатъчно закони. Но когато достигнат физически до някого, със сигурност ще има наказателно преследване и задълбочено разследване“, коментира Айра Лийсфийлд, която е адвокат с повече от 30 години опит в морското право.

Лодката, ударила момичето, е била с четири двигателя, което говори скоростта ѝ на придвижване и конските ѝ сили.

Ела е внучка на посланика на САЩ в Белгия Майкъл Адлер и правнучка на оцелели от Холокоста. Тя била страстна танцьорка, която участва в над 100 представления с балета на Маями Сити.

„С разбито сърце се сбогуваме с нашата красива племенница Ела. Тя донесе толкова много радост, смях и любов в живота ни. Обичам те, Ела Бела“, пише нейната леля в социалните мрежи.

Кадър: X

„Ти беше отнета от нас твърде рано, а светът беше ограбен от всички неща, които можеше да постигнеш. Ти винаги ще бъдеш с нас и нашите приятели, семейството ни ще пази твоите енергия и дух завинаги“, пише бащата на Ела Матю в писмо до нея, прочетено на възпоменателната церемония.

На нея са присъствали стотици жители на Маями.

„Ние от Miami City Ballet и Miami City Ballet School сме напълно съкрушени от сърцераздирателната новина за този трагичен инцидент. Ела Адлър не беше просто любима ученичка и великолепна танцьорка, която красеше сцената ни в „Лешникотрошачката“ на Джордж Баланчин. Тя беше неразделна част от нашето семейство с огромен потенциал и послания към бъдещето. Нейната доброта, топлина и заразителна радост бяха познати на всички. Дълбоко ще скърбим за загубата на Ела, но ще пазим скъпите и ценни спомени, които имахме щастието да създадем с нея“, казват от училището по балет на Ела.

От FWC посочват, че въпреки че е постигнат значителен напредък, разследването остава отворено и все още е необходима подкрепата на обществеността.