Великобритания се готви да въведе 14-дневна карантина за всички, кацащи на Острова. 

Въпреки очакваното постепенно разхлабване на ограничителните мерки, план, за който Борис Джонсън трява да каже утре, от авиокомпаниите в Обединеното кралство заявиха, че правителството се готви да въведе 14-дневна карантина за всеки, който пристига във Великобритания. 

Единственото изключение ще бъде за полети от Република Ирландия. Очаква се новото ограничение да влезе в сила от началото на юни. Новината пряко засяга хиляди българи, които имат подписани договори като сезонни работници на Острова. Кризата в земеделския сектор се засилва и голяма част от реколтата остава неприбрана поради недостиг на работна ръка, а с тази мярка проблемите ще се задълбочат.

Не е ясно колко дълго ще важи новото ограничение за пътуващите. Остава въпросът как тази мярка ще се прилага за бизнес пътуванията, които обикновено траят не повече от 3 до 5 дни.

От Асоциацията на авиопревозвачите тук кометираха, че новата мярка за карантина „ще има не само пагубно въздействие върху авиационната индустрия на Обединеното кралство, но и върху цялата икономика“.