„Ер Франс“ ще мерят температурата на пътниците си преди полет, информира БТА. Мярката се въвежда от понеделник, а измерването ще става с безконтактни инфрачервени термометри.

„За да бъде разрешено на даден пътник да се качи на полета, температурата му трябва да бъде до 38 градуса. На клиенти с по-висока от тази температура може да бъде отказано да летят и в такъв случай резервацията им ще бъде прехвърляна за по-късна дата, без да се заплаща за това“, обяснява авиокомпанията. 

От 11 май всички пътници и екипажи трябва да носят маски по време на полет. Това изискване важи и за персонала, контактуващ с пасажерите.

Освен това във вътрешните полети и на кратките полети в Европа няма да се раздават храни и напитки. При полетите на дълги разстояния услугите, предоставяни на борда, ще бъдат ограничени - предпочитание ще се отдава на опакованите продукти, подчертава „Ер Франс“. Ще се прави и допълнителна дезинфекция на салона.

От 11 май Франция започва постепенно да излиза от режима на самоизолация, въведен на 17 март във връзка с пандемията.

По последни официални данни във Франция от заразяване с коронавируса са починали над 26 000 души. В болници се намират почти 23 хил. пациенти. От началото на пандемията са оздравели около 56 хил. души.