В Гърция късно вечерта в понеделник пристигнаха 112 пасажери от запалилия се в неделя в Адриатическо море ферибот „Норман Атлантик”. Те бяха докарани с военнотранспортен самолет С-130 на гръцките военновъздушни сили и с кораба „Европа круз”.

Четиридесет гърци и трима чужденци пристигнаха на военното летище в Елевсина, близо до Атина. Още 69 от спасените пристигнаха на пристанище Игуменица с товарния кораб „Европа круз”, който беше до ферибота „Норман Атлантик” по време на цялата спасителна операция.

Гръцки шофьор заяви, че не е имало сигнал за тревога и поради тази причина са загинали негови колеги, които са спели в своите камиони, намиращи се в гаражното отделение на ферибота, когато там избухнал пожарът.

За момента няма информация дали италианските спасители, които претърсват ферибота в търсене на останали там хора, са успели да проникнат във вътрешните му товарни палуби, където по предварителни данни са се намирали над 200 автомобила, в това число тежкотоварни камиони.

За момента е установено, че на „Норман Атлантик” са загинали 10 души, като последните две тела са намерени в морето от италианската брегова охрана. Точният брой на пътниците остава неясен, тъй като гръцките и италианските власти обявиха различни данни.