11 души са пострадалите от първите силни трусове в Централна Гърция. Земята в района на Лариса продължава да се люлее от вторични трусове, а хиляди жители на населените места около епицентъра прекараха нощта на открито.

Дамаси е едно от най-пострадалите села при земетресенията в Гърция. Първите силни трусове нанасят щети на училището, в което е имало 63-ма ученици. В началото децата и учителите са се скрили под чиновете, а след това бързо са успели да напуснат сградата невредими. При вторият трус се срутва покривът. Сградата е опасна и трябва да се разруши напълно.

Жителите на селото прекараха нощта навън.

“Събраха ни на стадиона. Там има много хора. За съжаление не ни дадоха дори маски, за да се пазим от COVID-19. Ние трябваше да си носим маски и вода, основните неща. поискахме поне палатки за децата да опънат”, казва Виктория Мегка, жител на селото.

Срутени къщи, огради и сериозни пукнатини има в Месохори, което е близо до епицентъра. Спасителните екипи са успели да извадят шестима затрупани жители. По първоначални данни над 100 постройки в региона са със сериозни щети.

Екипи продължават да описват щетите.