Най-малко 11 огнеборци са пострадали при експлозия по време на пожар в едноетажен търговски център в Лос Анджелис, който вече е потушен. Началникът на противопожарната служба Ерик Скот заяви на видеопресконференция, че ранените са получили изгаряния, но не уточни колко са тежки.

"Взрив на мястото на събитието стана причина за нараняванията на около 10 пожарникари. Много сгради са обхванати от пламъци", се казва и в съобщение в профила на пожарната служба в Twitter. 

Снимка: Видео скрийншот

Кадри на телевизия Ен Би Си показват как на смрачаване медици оказват първа помощ на ранените, а хеликоптери са в готовност да ги транспортират до болница. Над 230 пожарникари действат на местопроизшествието.

Пламъците са обхванали няколко сгради. Пожарникарите са успели да ликвидират огъня за около два часа. 

Сигналът за пожара е бил даден в 18,26 ч. вчера. Голямата експлозия на обекта е станала, когато екипите пристигнали на обекта. Огънят е застрашил много съседни сгради в квартала. Експлозията е била толкова силна, че фасадите на много магазини в района са почернели.

По думите на Ерик Скот пожарът е тръгнал от склад с масла, предназначени за фармакологията. В мола е имало и магазин за тютюневи изделия. Причините за пожара се разследват.