За смяна на Жозе Моуриньо като треньор на Реал (Мадрид) очевидно вече се мисли. Проблемът е, че подобна раздяла не би била никак лесна. Още повече и намирането на него алтернатива също би била тежка задача.

Все пак обаче варианти са обсъждани и за това съобщава авторитетният испански вестник "Ел Паис".

Основният проблем е финансов. Клаузата за разтрогване на договора на португалеца е 20 милиона евро, която трябва да му бъде платена, ако той бъде освободен. Като се прибави, че при привличането бяха платени други 20 милиона, които бяха неустойката по контракта му с Интер, то само по трансферите на Моуриньо в Реал ще бъдат похарчени 40 млн. евро.

На камък откъм средства ще ударят "белите" и ако прибегнат към привличането на новия желан треньор. Става въпрос за Марчело Липи. Зинедин Зидан е препоръчал италианския специалист на Флорентино Перес и босът на Реал е останал очарован от идеята. 

Като особено предимство на италианеца е изтъкнато и факта, не само, че е световен шампион с Италия, а че изключителен специалист в елиминациите на два мача – той е човекът с най-много финали на Шампионската лига като треньор.

Наистина завладян от идеята Перес опитал да направи проучване за ситуацията около Липи и отново разбрал, че се е насочил към изключително скъп вариант. Италианецът в момента е треньор на китайския Гуанджоу Евъргранд и най-високо платения треньор в света. Заплатата на Моуриньо, който е втори в тази класация, в Реал е 10 милиона евро на година, но на Липи в Евъргранд е 12 милиона. Освен всичко останало той има договор за още 2 сезона и макар да не е известна стойността на неустойката му, то едва ли би била символична като се има предвид за какви суми става въпрос.