Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес обясни защо „кралският клуб” не е взел Неймар – това направи Барселона. Пред радио Cadena Ser Перес заяви, че неразумно голямата сума пари, която е щял да коства младият талант, е основната причина за отказа на куба.

„Според мен Неймар е прекрасен играч и щях да се радвам да играе в Реал, ако беше финансово възможно. Преди три години можехме да го вземем, но от Сантос не го пуснаха. Сега трябваше да преговаряме пак с клуба, с бащата на играта и с консорциум, който държи 40% от правата му. Неймар щеше да ни струва повече от 150 милиона евро”, пояснява Флорентино Перес.

Флорентино Перес разяснява ситуацията в момента в Реал (Мадрид)

Не бяха подминати и темите за Моуриньо, новия треньор и предстоящата селекция в Реал (Мадрид):

„Разбрахме се с Моуриньо да прекратим взаимоотношенията си. Беше най-добре за всички. Ако бяхме спечелили Шампионската лига и Купата на Краля, нямаше да е така.

Не мисля, че е имало заговор срещу Жозе, отборът беше много сплотен. От 2010 година насам не съм виждал по-обединен отбор. Всички футболисти казаха, че Моуриньо е най-добрият.

И Кристиано не е имал проблеми с Моуриньо или съотборниците си. Ще направим всичко възможно, за да е доволен. И аз понякога съм тъжен, нормално е. Той е най-добрият в света без никакво съмнение. Би ми се искало да е най-високоплатеният футболист в света и да построим Мадрид около него.

Що се отнася до новия треньор, все още не знаем кой ще е той. Някой хора ми сочат Клоп и аз го харесва, но повечето негови играчи са деца, за разлика от тези на Реал (Мадрид).

И нови играчи ще има - ще има най-малко две нови попълнения. Зидан не смята, че Хесе трябва да си тръгва от Мадрид. Иско е страхотен футболист, но не знам дали се нуждаем най-много точно от него.”