Младо момиче се нуждае от операция на лицето след ухапване от куче. Тя е придружавана от сестра си в Израел, където ще бъде извършена манипулацията, която трябва да бъде извършена тази сутрин.

„В България беше извършено лечение, носът ѝ беше пришит обратно с надеждата нещо да се захване от този нос, нещо да остане в момента, надеждите са за някоя част от общите да останат. Ние сме изключително благодарни, защото екипът по лицево челюстна хирургия в „Пирогов“ се грижи прекрасно. Професор Янев даде всичко от себе си и ние се чувствахме много спокойни в България наистина“, разказва Калина Георгиева, сестра на пострадалата Петя.

Израел обаче е спасението за нейната сестра, но тя има само част от необходимите средства.

„Към момента имаме към 50 000 лв., нужни са над 200. Липсват около 150 000. Всичко ще стане ясно днес след първата операция, когато видя точно какво ще трябва да се прави“, казва Калина.

Заедно със семейството си Петя отива в Кюстендилския район за оглед на къща, която иска да купи. При един от огледите е нападната от куче, което отхапва част от лицето й.

Семейството на момичето още не може да преживее шока от случилото се, а самата Петя се нуждае и от психологическа помощ.

Всеки, който иска да помогне на Петя, може да го направи на следната банкова сметка:

BG39FINV91501003698194
swift FINVBGSF
Kalina Georgieva
adress: Bul. Dragan Tsankov 37, Sofia

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!