Млада майка, страдаща от тежко онкологично заболяване, се нуждае от средства за лечение, за да живее. Благотворителната кампания под надслов "Живот за Дени" стартира от родния град на 31-годишната Деница Николова – Роман.

В центъра на малкото крайискърско градче Роман е подреден благотворителен базар.

„Тази икона ще я запазя и когато оздравее Дени, ще й я подаря“, казва Илияна Стефанова.

Дени е на 31, педагог по професия, майка на деветгодишен син. Миналата година след преглед при гинеколог научава тежката диагноза – рак на шийката на матката. Той в напреднал стадий. Започва лечение.

„Мина през страшен ад, многобройни химиотерапии и лъчетерапии в България“, обясни Илияна Лакова, приятелка на Дени.

Семейството търси спасение в Турция и до момента само финансира изследванията и лечението, но вече не е в състояние, разказват приятелките на Деница. Те подемат кампания в социалната мрежа, а щандовете пред градското читалище са отрупани с вяра и надежда за болната, която след броени дни трябва да отпътува за клиника в Истанбул.

„Целият град се мобилизира, активизира и реши, че трябва да помогне. Тя е на 31 години. Просто трябва да живее и да се грижи за детето си. 30 000 евро са необходими за първоначалното й лечение“, казва Илияна Лакова.

Само за ден в Роман събраха близо 5000 лева. Хиляда лева постъпиха в касичката и на малките червенокръстци, дошли от съседния град Мездра.

„Който може дава, а който не може - помага по друга начин. Примерно ще сподели за нашата инициатива, защото е много важно да си добър човек, добрината винаги се връща“, казва Анна Минова, БМЧК – Мездра.

Подават ръка футболни фенове, организират се търгове с аксесоари на известни спортисти, за да има "Живот за Дени". На 17 септември в каузата за спасяването на младата жена ще се включат и от кампанията "Капачки за бъдеще".  

Ако желаете да помогнете, може да дарите средства по тази сметка.