Голяма част от хората, които задържаме, имат криминални регистрации. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ зам.-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов по повод провокациите на антиправителствените протести.

Той коментира конкретно и инцидента от вторник вечерта, когато беше атакуван Партийния дом от група младежи, хвърляха се бомбички и бяха нападнати служители на реда: „Това беше брутално нападение, предварително подготвено“.

Зам.-директорът на СДВР уточни, че задържаните общо са 13, а на четирима от тях вече са повдигнати обвинения. Продължава и установяването на още хора.

По наблюдение на Златанов към 22 ч. много от мирно протестиращите хора си тръгват и идват групи от момчета, които са специфично облечени със специфично поведение. На протеста снощи, който премина без инциденти, също е имало подобна група, но тя е била изолирана от останалите.  

При тези ежедневни многохилядни протести общественият ред беше опазен и благодарение на протестиращите, и благодарение на полицаите, подчерта зам.-директорът на СДВР.

За оставката на вътрешния министър Младен Маринов то каза, че не иска да коментира политически въпроси, но би казал, че по време на неговия мандат като министър са се случили  редица подобрения в системата на МВР.

Вижте цялото интервю във видеото!