Жителите на село Синдел се оплакват, че престъпността там е ежедневие. Преди две седмици дори двама полицаи пострадаха, след като бяха нападнати с железа и камъни при опит за арест.

На мястото вече са представители на МВР и прокуратурата. 

"Населеното място се обслужва от четирима полицейски служители, които са със седалище в Аврен. Предстои изграждането на полицейска приемна в център на село Синдел, за да можем да осигурим постоянно полицейско присъствие", заяви комисар Даниел Пашов - директор на полицията във Варна.

По думите му всеки ден автопатрули извършват проверки. Тази сутрин лице не е спряло на стоп палка на полицаите, по- късно автомобилът е намарен с включен двигател в съседно село, а за шофьора е установено, че е с отнето свидетелство.   

Акциите срещу битовата престъпност ще продължат, увери комисар Даниел Пашов.

"Всеки ден става някакъв проблем. Преди седмица започна ремонтът на здравната служба и на пощата, поради простата причина, че не са от селото – събраха се ромски клан, набиха работниците, после работниците работиха с бодигард", обясни и кметът на Синдел Пламен Лазаров в "Тази сутрин".

Снимка: btvnovinite.bg

"Всеки ден става някакво престъпление, кара се без книжки. Според мен проблемът може да се оправи само с видеонаблюдение и постоянно полицейско присъствие", смята той.

Снимка: btvnovinite.bg

Хората в селото казват, че живеят неспокойно. Постоянно вечер се палят огньове на място, на което се разглобяват автомобили.

Според кмета на селото след последната акция на полицията има промяна и нещата се подобряват.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!