Трябва да се възстанови диалогът между институциите на президента и премиера. Това ще намали съществуващото в момента напрежение в България, смята кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров, според когото в годината с най-тежка криза не трябва да има такова разделени, защото хората очакват подкрепа.

„Думите са много крайни от всички страни. Искам да върна политиците на масата“, заяви Тодоров в „Тази сутрин“.

„Не смятам, че премиерът Борисов се крие. Той дава отговор на въпросите, които му се задават“, каза кметът на Стара Загора.

Снимка: btvnovinite.bg

„Считам, че политическата обстановка в България не е нормална. Младите хора протестират за нормалност в политиката. (…) Тези млади хора са на улицата, защото никой не им предлага решение“, коментира недоволството срещу кабинета Тодоров, който обаче смята, че именно чрез постигането на диалог между президент и премиер могат да се удовлетворят исканията на демонстрантите.

Кметът на Стара Загора призова за обединение в името на националните интереси и създаване на стратегия за България.

„Не съм сигурен, че БСП искат избори сега, защото имат вътрешни проблеми“, заяви Тодоров, според когото левицата иска да отложи вота за по-нататък.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът на Стара Загора коментира и горските пожари в Средна гора в близост до село Дълбоки. Правителството трябва да купи самолет за борба с подобни огнени стихии, смята Тодоров.

Какво още каза кметът на Стара Загора, гледайте във видеото.