Протест и блокада на пътища във варненското село Константиново. Причината – неремонтирани с години улици. Заради недоволството алтернативен път за Девня е Варна – Белослав.

Селото пострада при наводнение през 2016 г. Три години общината кандидатстваше за финансиране от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Снимка: btvnovinite.bg

В края на 2018 г. получи 150 хил. лв., но само за възстановяване на водопроводимостта на дерето, което преля.

Снимка: btvnovinite.bg

Тази година от общинския бюджет са отделени над 2,5 млн. лв. за възстановяване на улиците. Ремонти обаче така и не започнаха.

Снимка: btvnovinite.bg

„Вече е започнало строителството, изграждане на първия етап на проводимостта на дерето. Дерето в момента се изпълнява. Преди 5 дни беше открита строителна площадка за дерето”, каза Тихомир Тимов – нач. Отдел „Общинска инфраструктура”.

Кичка Стоянова живее на главната улица и казва, че не е ремонтирана след пороя. Без асфалт е улицата и на Славина Бусерска, за която е изпитание да излиза с малките си деца.

Снимка: btvnovinite.bg

След като не получи пари от държавата за ремонт на улиците, преди 8 месeца общината отпусна 2,7 млн. лв.  Но и този ремонт не е започнал. Според местната управа се провежда процедура за избор на изпълнител и строител.

Хората казват, че писмата и молбите им за среща с кметската администрация не са уважени.