Недоволство в столичния квартал "Орландовци". Жителите му търсят вариант за решението на многото проблеми там. Сред тях са ежедневните кражби, състоянието на улиците и лошият градски транспорт.

Хората в квартала разказват, че чашата е преляла преди месец, когато системно започнали кражби. Разбивани са дворове и автомобили. Наложило се е хората да се превърнат в пъдари, защото по думите им институциите не взимат мерки.

Снимка: btvnovinite.bg

Жителите на „Орландовци” разказаха още, че няма достатъчно видеонаблюдение във вътрешнокварталните улици. Кражбите се водели битови и санкциите били единствено административни. Според тях са нужни денонощни полицейски патрули.

Лошото състояние на улиците също е сред проблемите. По думите на хората кварталът е заприличал на гето. Всички товарни автомобили минават през вътрешните улици, а асфалтът и паветата се разбиват.

По отношение на транспорта те заявиха, че кварталът се обслужва единствено от крайградски автобуси. Оказва се, че дали ще вървиш пеша, или ще използваш градския транспорт – като време е едно и също.

Снимка: btvnovinite.bg

На среща с кмета той е заявил подкрепата си. Според хората обаче не всичко зависи от него, а от Столична община и другите институции, които трябва да започнат да си вършат работата.