Лекар преглежда своите пациенти на улицата в чирпанското село Винарово. Причина за това е, че здравната служба е в окаяно състояние.

За историята разказахме преди месец. След репортажа на bTV от общината направиха спешен ремонт. Така всеотдайният лекар и неговите пациенти влязоха в обновения кабинет.

Снимка: btvnovinite.bg

Сградата на здравната служба не е обновявана от 40 години. Месеци наред сградата нямаше ток и вода, а д-р Пламен Челебийски преглеждаше възрастните хора на пътя. Неговите пациенти са благодарни, че не ги е изоставил, въпреки абсурда да работи на улицата

Въпреки че нямало къде да приема болните,лекарят спасил живота на много хора. Освен това когато д-р Челебийски получи обаждане от свой пациент – отива директно на място.

Снимка: btvnovinite.bg

Самият лекар обясни, че в хода на ремонта сградата е била боядисана, оправени са вратите, има тоалетни, топла вода. Жителите на Винарово чакат и нова дограма. За смяна е и подовата настилка.

Кметът на селото Станка Господинова заяви, че по сградата се е работело почти денонощно, за да бъдат хората по-бързо обслужени от лекаря в кабинет.

Някои са видимо развълнувани, защото помнят здравната служба преди десетилетия.

Снимка: btvnovinite.bg

Пред кабинета на д-р Челебийски вече има опашка.

„Нашият доктор покрива изцяло понятието за Хипократовата клетва”, споделят жителите на селото.

Снимка: btvnovinite.bg

За да се посвети изцяло на пациентите от селата, младият лекар е напуснал спешната служба в Павел баня. Живее в Стара Загора, но обикаля възрастните хора всеки ден. Обаждат му се дори от САЩ.

„Той е най-добрият човек, когото познавам, не знае думата "мразя", "омраза". Той е човеколюбец”, споделят пък други. 

Самият лекар признава, че и неговите родители са лекували много хора.

Снимка: btvnovinite.bg

„Станахме едно голямо семейство с моите пациенти. И да са добре, и да не са, пак се обаждат”, разказа Челебийски.

По график лекар във Винарово трябва да има веднъж седмично, но д-р Челебийски идва всеки ден.

От община Чирпан обещаха ремонтът на здравната служба да продължи