От 3 седмици в бургаския квартал „Сарафово” има редовно прекъсване на електрозахранването. По думите на жителите токът спира най-често в малките часове на денонощието, когато консумацията е по-ниска. Прекъсване има понякога и в обедните часове.

За „Тази сутрин” жителите на квартала обясниха, че вече има материални щети в домакинствата им. Мнозина от тях се оплакват, че имат изгорели електроуреди, за които предстои да платят ремонта им или да закупят нова техника.

Търговци пък се оплакват, че не могат да работят с клиенти, тъй като отнема време да стартират компютърните системи и касови апарати. Жителите обясняват, че ток няма и по улиците.

Тече събирането на подписи за прекратяване на постоянното спиране на тока. Гражданите заявиха, че ако не последват адекватни действия, ще заведат дела срещу EVN.

От EVN обясниха, че са получили един сигнал за спиране на тока в последните 2 седмици.

Говорителят на компанията Крум Косев заяви, че продължават анализите по прекъсването на електрозахранването и се работи по отстраняването на проблемите.

По думите на кметския наместник на „Сарафово” - Неделин Недялков, от енергийната компания обясняват прекъсването на тока заради птици, които се изпържват на въздушните жици.

Жители обясниха, че проблемите с тока в квартала са от години. Прекъсвания има и в съседния град Поморие.

Енергийната компания има проект за подземно захранване на квартала с ток, но няма срок на изпълнението му.