Градушка се изсипа във Врачанско. Силна буря се изви и в Кърджали, придружена с град.  

В Софийско стихията взе и жертва. 55-годишен мъж загина от паднало дърво край Долни Богров.

Сигналът за падналия клон е подаден късно снощи малко преди 23 часа от брега на един от язовирите в Долни Богров.

55-годишният мъж е починал на място. Съпругата му - на 50 години - е транспортирана в болницата "Света Анна", настаnена e в противошокова зала. Жената е с двустранна фрактура на подбедрицата и й предстои тежка операция в понеделник.

Бурята нанесе големи щети в района на столицата. Освен паднали дървета и наводнени улици, силният вятър е съборил 7 електрически стълба, скъсал е много жици и са изгорели няколко машини на трафопостове.

Снимка: bTV

Язовирите в района на Долни Богров са любимо място за риболовците.
Те често прекарват уикендите там на палатка, какъвто е бил случаят и с починалия снощи мъж.

По време на бурята снощи Красимир също е бил там на палатка.

Снимка: bTV

Той е рибар от години и спазва основни правила за безопасност по време на бури. Като например - в никакъв случай да не ловим риба с карбонова въдица.

„Ако са поликарбонат са гръмоотводи! Хвърляте ги на земята и това е. Застопорявате отзад! Да не се вдигат. Каквато и риба да дърпа, не може да го извади. Не е желателно да се пипат по време на буря, ако са поликарбон”, обяснява Красимир, рибар.

Снимка: bTV

Бурята през нощта събори десетки дървета в столицата. Две от тях едва не паднали върху линейки на Спешната помощ.

Друго паднало дърво в столицата пък буквално смазва автомобила на Сава Христов. Инцидентът става в градинката пред Народния театър.

Снимка: bTV

Екипите на столичната аварийна помощ се отзовават на 20 сигнала през нощта.

Бурята причини щети и в Перник - десетки паднали и изкоренени дървета, спряно електрозахранване и наводнени улици. Днес обстановката е нормализирана. 

Част от улиците на Кърджали бяха потопени под вода след силния порой. Това показва видео от рубриката ни "Аз, репортерът".

Зрители сигнализираха, че в Плевен и Благоевград също е имало градушка. 

Наши зрители ни изпратиха снимки на стихията в Плевенско и Врачанско, където голяма градушка доведе до щети във вилната зона на подбалканския град в ранния следобед.

Снимка: Аз, репортерът

Снимка: Аз, репортерът

Междувременно стана ясно, че са получени редица сигнали за паднали дървета след бурята във Враца. А в Ловеч са получени над 20. Това съобщиха от ОД МВР – Ловеч, цитирани от „Фокус”.

Бурята в София вчера взе и жертва. 55-годишен мъж бе ударен от клон на паднало дърво и почина на място. 

За днес код жълто  важи за силен и бурен вятър в по-голямата част на страната. В североизточните и източните райони има предупреждение за силни гръмотевични бури. Има условия и за градушка.