Мъж беше пребит пред детето си в парка в Ботевград. Инцидентът се случва около 17 ч., когато мнозина са седнали по пейките, а наоколо играят деца.

Пострадалият е нападнат изненадващо, докато е седял на прохлада под дърветата. Мъжът получава удари в главата от други двама мъже, които не познава.

„Излязохме в парка, за да покараме колелета с моя син. Той видя други деца и отиде да си играе с тях. Аз седнах на пейката, за да го изчакам. И както си седях, към мен се приближиха две лица от ромски произход и ме нападнаха – започнаха да ме ритат в главата“, обясни пострадалият Деян Йорданов.

Той пада на земята и губи съзнание. В това време освен синът му е имало около 15 деца, които са станали свидетели на насилието. Имало е възрастни хора, които са се уплашили. На пострадалия мъж са помогнали две майки, които са се разкрещели.

Оказва се, че случилото се има предистория.

„На 13 август вечерта бяхме в парка със семейството. Детето отиде да кара тротинетка, а аз се разходих. Минавайки покрай рампите, където той караше тротинетка, виждам как друго дете на видима възраст около 8-10 години бие с юмруци моя син“, разказа съпругата на пострадалия мъж.

Тя се развикала. Съпругът ѝ също дошъл и разтървал децата. Побойникът бил в парка с две жени и един мъж. След кратка разправия всички се разотишли, но сега семейството смята, че това е станало причина за неоправданата и изненадваща агресия ден по-късно.