Недялка Джикова беше прегазена два пъти на паркинг в Самоков от дрогиран шофьор. Настанена е в болница в критично състояние и с опасност за живота. Оцелява по чудо.

След няколко месеца в кома и година и половина възстановяване, жената вече може да стъпва на краката си, но сподели в „Тази сутрин“, че още има проблеми с лявата си ръка.

„Бях напълно обездвижена, лекарите са казали първоначално, че травмите са несъвместими с живота. Аз съм борбен човек, обичам самостоятелно да върша всички неща, дразни ме някой да ми помага. Заради самата мен и семейството ми реших, че трябва да се справя. Те дадоха много от себе си, бяха неотлъчно с мен, помагат непрекъснато“, разказа Недялка.

По думите ѝ, след като я е блъснал, 24-годишният шофьор е опитал да се укрие два пъти, но са му отказали. Поведението му показва, че той много ясно е осъзнавал какво е направил.

Според нея дори да я е блъснал, той е трябвало да остане на място и да повика „Бърза помощ“.

Недялка не вярва, че шофьорът  съжалява за постъпката си, не е направил опит да ѝ се извини и затова е отказала споразумението, предложено в съда. Доказано е, че той е бил дрогиран по време на инцидента.

„Отказах споразумение, защото смятам, че той може да избяга“, коментира Недялка.

„След инцидента не сме се срещали очи в очи. Веднъж обаче като ходих на зъболекар и съвсем случайно го видях да шофира при положение, че му е отнета книжката. Не си е взел никаква поука от това, което видях аз - направи едно изпреварване при ограничение 50 км, караше със 70-80 км, влезе в насрещното. Искаше да изпревари две коли, но не успя и се прибра в платното. Не съм подала сигнал, само вкъщи си споделих това нещо“, разказа жената.

„Нека съдиите да вземат решението и да кажат каква да бъде присъдата. Разчитам да вземат адекватни мерки и присъда. Нека присъдата да е такава като за техен близък или за самите тях", призова Недялка.

Виктор Делигълъбов е обвинен в  умишлено причиняване на телесна повреда при управление на автомобил. Наказанието е от 3 до 12 години затвор. Делото продължава.