Инцидент в зоопарка в Стара Загора. Бременна жена губи два от пръстите на ръката си след опит да погали пони през клетката.

По всички алеи на зоопарка, както и на клетката на понитата има табели, на които е посочено, че „Строго забранено храненето и дразненето на животните“.

Снимка: bTV

„Захапа ѝ цялата ръка и я повлече навътре. Тя започна да пищи. Детето също“, разказа съпругът на пострадалата Благовест Челебийски.

„Посегнах към него. Аз дори и ръката не съм си подавала. Ако беше цялата ръка, предполагам, щеше да ми я откъсне. Изведнъж ме захапа. Не съм очаквала такова нещо“, разказва пред bTV потърпевшата Ани Челебийска.

Според пострадалата никой не е сигнализирал зоопарка за проблемното пони.

От община Стара Загора отговориха: „При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните.“

Потърпевшата обаче твърди, че мястото не е било обезопасено адекватно.

„Искам да изкажа като родител най-дълбоко съчувствие на пострадалата за този инцидент, но в зоопарка има правила и те трябва да се спазват. Животните проявяват инстинкт за самосъхранение и тяхното поведение е непредвидимо“, обясни директорът на Зоопарка в Стара Загора д-р Ивелина Илиева.