Полицаи глобиха шофьор, след като падна в необезопасена шахта на улица в ремонт в Пловдив. На водача е съставен акт за нарушаване на пътни знаци.

Това е пореден инцидент на същото място – преди няколко седмици младеж пропадна във внезапно образувала се дупка в тротоарa.

Никол Ангелова, която пропадна с колата си вчера в дупката, каза пред bTV, че първо се е обадила на 112. На сигнала ѝ се отзовала патрулираща полицейска кола.

Снимка: Емил Кацаров

„Реакцията на служителите на реда беше меко казано арогантна. Казаха, че освен да ми напишат акт и да ми направят тест за алкохол, няма какво да ми помогнат. На мен реално ми трябва протокол, който да представя пред застрахователите“, обясни Ангелова.

В района вече няколко месеца тече ремонт, свързан с подмяната на водния цикъл. По думите на ръководителя на строителния обект Росен Налджиев шахтата, в която е пропаднал автомобила, е стара, на „Топлофикация“ е и няма нищо общо с обекта. Те щели да бъдат подновени с нов модел.

На въпроса имало ли е предупреждение за опасност Налджиев обяви, че има знаци за ремонта на улицата.

Според очевидци обаче лекият автомобил на Никол Ангелова е идвал от улица, на която няма предупредителен или забранителен знак, свързан с ремонта. И тази сутрин по улицата минаваха много автомобили. Шахтата вече е обезопасена.

Жената ще обжалва акта, заради който може да ѝ отнемат шофьорската книжка.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!