Единственото лечебно заведение в Несебър е почти недостъпно за шофьорите, защото няма обособен паркинг, а паркоместата пред сградата са изключително малко. Полицаите глобяват всеки пациент, който иска да отиде на лекар и паркира пред Здравната къща в морското градче.

"Дойдох на преглед с детето си и спрях малко по-надолу, защото нямаше места. Малко по-късно, когато се върнах, ме глобиха. Полицаят, зави, че има лично разпореждане на кмета. Платих глобата, но въпросът не е в парите, проблемът е, че ако дойдеш в спешна ситуация, няма къде да спреш", каза Олга Янулова, която е потърпевша.

Това е единственото медицинско заведение в града. Преди време в близост до него е имало обособен паркинг, който обаче е премахнат, за да бъде направена автобусна спирка.

От община Несебър отказаха да застанат пред камерата на bTV, но заявиха, че на 100 метра от сградата има платен общински паркинг, където срещу 2 лева всеки може да остави колата си и да ползва медицински услуги.

В града е организиран обществен съвет, който иска обществено обсъждане на проблема, но неговите предложения ще бъде разгледан от ОбС на Несебър след края на летния сезон.