В сигнал до bTV турист твърди, че е набит от служител на ски лифта в Банско. От фирмата концесионер потвърдиха за инцидента, но разказаха, че служителят им е бил предизвикан.

От клипа става ясно, че има конфликт между двама мъже. Служителят блъска туриста в снега, а после го удря с щеката. Мъжът си е извадил медицинско и е подал жалба.

„Пристигнах на междинна станция около 16 ч., лифтът беше затворен, поисках да говоря със служителя на фирмата, за да ми услужи с помощ. Тъй като на тази междинна станция, за да се слезе обратно има само червена и черна писта и заради това беше необходимо да се кача с лифта до следваща станция, за да мина по по-лесен път. Обясних цялата ситуация по учтив и любезен начин, но не само, че не ми беше предложена помощ, но даже беше отговорено: „Оправяй се, все тая, слизай надолу пеша“, разказа потърпевшият Николай Авджийски.

„След това му обясних, че е затворил от по-рано предвиденото време в 16:15 ч. - беше 16:10 в този момент. Той каза, че неговият часовник показва друго и да се оправям. Започнаха малко по малко в диалога да ескалират нещата, стигна се до взаимни словесни обиди, но в даден момент той прескочи съоръженията и ме нападна, нанесе ми юмрук в гърдите, отделно удари в гърба, загубих равновесие понеже бях на ските“, добави той.

Според маркетинг директора на фирмата концесионер Иван Обрейков записът на потърпевшия е манипулиран и е без звук.

Снимка: bTV

„Нашият служител се затичва към него, когато господинът споменава майка му и хомосексуални епитети, съответно сблъсъкът, който се случва. Това не е правилно и въобще не го толерираме. За съжаления няма звук на нашата камера, за да се чуе какво точно е казал господина“, добави той.

Потърпевшият заяви, че е потърсил диалог с фирмата концесионер, но до днес никой не се е свързал с него. Обрейков пък му отговори, че жалбата е подадена вчера в 16 ч., а лифтът е бил спрян поради силни пориви на вятъра.

Служителят е отстранен от работа. Представителят на фирмата концесионер се извини на потърпевшия.