В сигнал до bTV турист твърди, че е набит от служител на ски лифта в Банско.

От фирмата концесионер потвърдиха за инцидента, но разказаха, че служителят им е бил предизвикан.

От клипа става ясно, че има конфликт между двама мъже. Служителят блъска туриста в снега, а после го удря с щеката. Мъжът си е извадил медицинско и е подал жалба.

„Така се стигна до пререкания, със словесни нападки от едната страна, от другата страна. В един момент той скочи, нападна ме, започна да ме удря с юмруци в гърдите, в гърба, аз бях на ските, нямаше как да се защитя, защото беше хлъзгаво и падах. Оттам нататъка той взе щеката и започна да ми нанася удари с щеката“, разказва потърпевшият Николай Авджийски.

Концесионерът обаче показа предисторията в кадри. Лифтът е затворил заради ветровитото време в планината, компания туристи е уведомена и си тръгва.

Изведнъж служителят тръгва към един от туристите и следва инцидента. Според концесионерите той е бил словесно предизвикан.

„Аз съм унизен, обиден от това цялото нещо, човек идва тука да прекара добре на курорта, уикенд е, спускам се, платил съм доста солидна сума пари за ски влека и накрая не само, че няма обслужване, а и получава бой за цялото това нещо“, казва Николай Авджийски.

Служителят е наказан, а от фирмата също ще подадат жалба за нанасяне на морални щети.