7 години не стигат на Столична община да премахне стар автомобил от софийски квартал. Гражданите преминават през редица бюрократични стъпки, а проблемът с автомобилите отпадъци в столичните квартали остава.

Снимка: btvnovinite.bg

За „Тази сутрин” граждани на кв. „Гоце Делчев” обясниха, че подават сигнали повече от 4 г. за неизползваем автомобил. Чрез платформата „Гугъл стрийт” се вижда, че конкретното МПС стои на едно и също място през 2012 г. и 2015 г.

По думите на гражданите има проблем с документите на автомобила.

Снимка: btvnovinite.bg

Зам.-кметът на район Триадица Антоний Кръстев обясни, че предстои издаване на заповед за репатрирането на автомобила. Експертът посочи, че всички коли, на които е поставен стикер през 2018 г. са били репатрирани.

Снимка: btvnovinite.bg

Кръстев подчерта, че след подаване на сигнал от граждани, Районна администрация прави проверка и взима решение дали автомобил е действащ или излязъл от употреба. Той обясни, че след изтичане на давността на стикера, общината предприема действия, касаещи неговото преместване.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите на зам.-кметът гражданите основно подават сигнали. Той обясни, че, за да бъде репатриран изоставен автомобил, неговият годишен технически преглед трябва да е изтекъл преди 2 г.

Той отбеляза, че процедурата по репатрирането на неизползваемите автомобили отнема между 5 и 6 месеца.