„Винаги съм си мечтала за момиче и имах дълъг списък с избрани имена. Когато ни се роди момче, с Мартин бяхме неподготвени. Започнах да преглеждам един списък, озаглавен „Забравени стари български имена“. От 600 имена ми хареса само Бран. Мартин го чете отделно от мен и също беше харесал това име“ – разказа Луиза Григорова за сина си, който сега е на година и осем месеца.

„Бях на 23, когато с Мартин станахме двойка, тъкмо завършвах НАТФИЗ. С него се запознахме, когато бях на 18, снимахме се в клип на Миро, но дълго време не си обръщахме внимание. Когато се снимахме в един сериал, се събрахме. Първо се влюбих в таланта му, после като човек… Една от темите, за които спорим, е киното“ – сподели актрисата, която сключи брак с режисьора Мартин Макариев на морска сватба.

На Великден семейството е било в София, защото обича града, когато е празен. По същата причина те ходят на море през октомври и ноември, а на планина през лятото.

Наскоро Луиза с още двама свои съграждани от Перник създаде благотворителната инициатива „Не си сам“. Те даряват храна на крайно нуждаещи се хора в района на Перник.

„Възрастните хора обаче се нуждаят не само от храна. Често ни признават, че имат нужда и от компания“ – разказа Луиза, която тези дни репетира в театъра едно криминале под режисурата на Йосиф Сърчаджиев.

А довечера е премирата на филма „Чудовища“, в който Луиза партнира на Яна Маринова.