Треньор на шампиони по вдигане на тежести остана на улицата. Случаят е от Търговище, където местният треньор на клуба по щанги Илиян Събев и семейството му губят общинското си жилище в средата на зимата и бяха принудени да живеят в спортната зала.

„През 2020 г. поради епидемичната обстановка много хора останаха без работа. Моята съпруга също остана без работа, разболя се. Останахме с моята заплата като треньор към спортното училище, която е 400 лв. на месец“, разказа пред камерата на bTV Събев.

Започнали да се затрудняват с плащането на сметките, спрели им тока. Така по празниците били принудени да се подслонят в залата – Илиян, съпругата му и трите им деца. Съблекалнята с маса, 4 стола и кушетка се превърнала в едностайно жилище. Спели на пода върху завивки.

Снимка: bTV

Зам.-кметът Валентин Велчев заяви, че не е имало действия по освобождаването на жилището, но треньорът вече си е намерил друга квартира на свободния пазар. Семейството е дало и два наема депозит – въпреки че това са всичките им пари.

След два месеца залата за щанги отново може да се окаже дом за петчленното семейство.

„Не го пожелавам на никого това, което се случи на мен. Не бива да се постъпва така с човек, който е изпаднал в беда“, категоричен беше треньорът от школата на „Светкавица“.

Снимка: bTV

Пред камерата на bTV го подкрепиха дъщеря му Симона, която е републикански шампион и Силвия, която тренира в залата. И двете са категорични, че въпреки всичко, което се е случило, ще продължават да работят здраво, за да постигнат най-високи резултати.