Започна премахването на старата ограда на къпалнята "Мария Луиза". Кога емблематичното място ще стане отново притегателен център за отдих?

Комплексът не работи от години, а собствеността се поделя между частна фирма и общинска.

„Тази сутрин заедно с кметът на район „Средец“ и главния архитект на София стартирахме връщането на 12 декара от Борисовата градина за обществено ползване. Това беше дълъг процес, който започна с правен анализ, който възложих да се направи. Моите колеги ще влязат още от днес да направят оглед и тази част да може да се използва от софиянци“, обясни в ефира на bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ в същото време е важно къпалнята да бъде възстановена. Има интерес от собствениците. Ако това се случи и то е по правилата – да няма никакво ново строителство, а само възстановяване, би било добре за града, допълни Фандъкова.

„Свободен достъп ще има веднага след премахването на оградата. Помолили сме от „Паркове и градини“ да извършат преглед на растителността, където трябва да се облагороди, за да бъде безопасно за достъп“, каза от своя страна Трайчо Трайков, кмет на район „Средец“.