Кметицата на дупнишкото село Крайници, която получи заплашителни писма и чиято къща беше вандализирана, заяви, че няма подозрения кой може да е извършителят на деянията.

За „Тази сутрин” Мариана Димитрова поясни, че се намира в добри отношения с всички кандидати за кмет на населеното място. Освен това няма спомен някой да е отправял призиви да се откаже от кметския пост, който заема вече трети мандат.

Снимка: btvnovinite.bg

Съседи и роднини на кметицата също нямат представа кои са вандалите и признават, че са били шокирани от случилото се. Според местните нецивилизованата проява е част от предизборна кампания за местния вот.

По думите на жителите Димитрова си върши добре работата като кмет.

От своя страна, тя заяви, че случилото се няма да я откаже от това да се кандидатира за нов мандат.

Жената получава три заплашителни писма, които я призовават да се откаже от поста си и да даде път на по-младите. Първото писмо е било изпратено с букет цветя, а третото – с пръст.

Снимка: btvnovinite.bg

Една сутрин жената осъмва с боя, нахвърляна по цялата къща, включително и входната врата.

Също така били изпотрошени саксии и дворни цветя.

Снимка: btvnovinite.bg

От МВР обясниха, че се води дознание, а криминалисти работят усилено по случая. На този етап няма заподозрени и задържани.

След репортаж на bTV от благотворителната платформа "Приятели, помагайте" изразиха желание да поставят денонощна охрана на жената.