Обезобразиха къщата на кметицата на дупнишкото село Крайници. Жената живее в денонощен тормоз и вече е получила три заплашителни писма, че ако не се откаже от кметската надпревара, набезите ще продължат.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ти решаваш, от теб зависи, няма да те оставим на мира”. Така завършва първото писмо, което кметицата намира на вратата си. Мисли, че е шега и след като го предава на кварталния полицай, го забравя. Следва обаче ново.

Снимка: btvnovinite.bg

„Надявам се да не е от нашето село, честно казано, просто страхът, който чувства човек при вида на такова нещо, особено в къщата стресът е огромен”, казва местната жителка Таня Стоилкова.

Снимка: btvnovinite.bg

Тази сутрин заплахата става още по-сериозна, защото поредното писмо е придружено с торба пръст.

„Може би искат да подействат на психиката ми, аз съм достатъчно силна и няма да се предам”, казва кметицата Мариана Димитрова.

Снимка: btvnovinite.bg

Настоящата кметица все още не се е регистрирала като кандидат-кмет за пореден мандат, но ще го направи в законовия срок. От полицията казаха за БТВ, че криминалисти работят по случаите.

Повече за версиите кой седи зад заплахите и вандалските актове срещу кметицата на село Крайници, очаквайте в „Тази сутрин”.