Когато става въпрос за имоти, любопитството и вниманието на хората винаги се изостря, дори и във времена на пандемия, когато интересът към имотите продължава, макар и цените да продължават да растат.

"Всички очаквахме поради цикличността на пазара и здравната криза сделките да намалеят, цените да паднат, но това не се случи и си има обективни причини", каза Снежана Стойчева, мениджър на сайта imoti.net.

Снимка: bTV

Според нея основните причини за покачването на цените на пазара за имоти са няколко - основната е достъпността на ипотечните кредити и ниските лихвени проценти.

Въпреки че редица експерти твърдят, че много хора напускат София, според Стойчева столицата ще продължи да привлича много нови жители заради повечето възможности за работа, както и многото университети, които се намират на територията на града.

Снимка: bTV

В най-търсените райони на София цените на жилищата са нараснали отдавна - това са квартали като "Изток", "Изгрев" и "Гео Милев", а само в "Младост 1А" цената на двустайни апартаменти бележи ръст от 30% в сравнение с 2019 г., а тази на тристайните - с 50%.