Няколко са сериозните модни събития на годината, които посочи в кратък обзор проф. Любомир Стойков в студиото на „Тази сутрин“

От културен и дизайнерски аспект той отличи червената диадема на Аманда Горман, младата дама, която поздрави президента Джо Байдън по време на церемонията му за стъпване в длъжност с поема, написана от нея. Аманда получи покана от сп. "Вог" за корица.

Като ключово модно събитие професорът посочи и традиционния благотворителен бал – Мет гала. Той е нещо като Оскоратите, но не само като блясък и лукс, а се събират милиони към Музея на изкуството „Метрополитън“, подчерта модният експерт.

Сред ключовите годишнини през изминалата година проф. Стойков подчерта 100-годишнината от създаването на първия дамски парфюм от жена – „Шанел 5“

Краткият му обзор завърши с тъжната вест за кончината на творческия директор на марката "Луи Вюитон" Върджил Абло. Той почина от рак само два месеца след 41-вия си рожден ден. „Неговото амплоа беше мъжката мода. Ще бъде запомнен с връзката между етноса и градския стил“, каза проф. Стойков.

За тенденции в модата през 2022-ра говори дизайнерката Радослава Лазарова. Тя посочи, че класиката в гардероба остава черното. В същото време обаче тя препоръча да се заложи на изисканата и блестяща визия.

„Заложете на пера и кристали, за да ни е благодатна годината“, каза тя.

В студиото бяха показани и три елегантни визии за посрещане на Новата година, но подходящи за всеки специален повод.

През новата година заложете на свежите и ярки цветове, като зелено, оранжево и червено, посъветва Лазарова.

Повече за дизайнерката вижте в Ladyzone.bg