Паркингите на МВР, на които под охрана стоят колите на шофьори, хванати с данни за алкохол или наркотици, се оказаха недостатъчни в Бургас. 

100 моторни превозни средства (предимно леки коли) са иззети на територията на Община Бургас от пияни или дрогирани водачи в периода от 8 август до 11 септември, съобщава Областната дирекция на МВР.

Преобладават скъпите автомобили. Има отнето и такси, полицаите са конфискували дори автомобил на Пътна помощ и товарен камион. 

Почти поравно са отнетите автомобили на пияни и на дрогирани шофьори, с лек превес на употребилите наркотици, показват данните на полицията.

„Паркингът за съхранение на отнетите автомобили е под постоянна полицейска охрана. Наблюдава се 24 часа с видеокамери“, каза комисар Марин Димитров от „Охранителна полиция“ в Бургас.

Той съобщи, че за същия период миналата седмица са имали 163 досъдебни производства за установени престъпления. Сега тези производства са едва 100, което показва известен спад.

Снимка: bTV

„Към момента има още две районни управления на територията на Бургас, където се съхраняват отнети автомобили. Предстои тези леки коли да бъдат паркирани тук, за да се съхраняват на едно място. Това ще улесни тяхното охраняване. Тези автомобили се оглеждат още по време на отнемането и ние ги съхраняваме в този им вид“, обясни още комисар Марин Димитров.

Снимка: bTV

Той обаче не успя да каже какво би се случило с автомобилите при силна буря с градушка. От полицията се надяват на съдействие от общината, за да се покрие паркинга.