Мъж прекара цяла нощ пропаднал в тръба в Пловдив. Инцидентът е станал в квартал „Коматево“. Потърпевшият е тръгнал за цигари до магазина и е паднал в в тясното и дълго пространство. В bTV пристигнаха сигнали за още необезопасени шахти и тръби в същия район. Дори и за подобен инцидент само преди дни.

Преди десетина дни друг човек пада през нощта в подобна тръба. След вчерашния инцидент мястото е обезопасено съвсем символично.

И спасители, и хората се чудят как 46-годишният мъж е попаднал в тръбата. Жена, която разхожда кучето си, чува вика му за помощ и тогава се задейства спасителната операция.

„Прекарахме коланите през една от нашите стълби и на ръка го издигнахме, за да можем да го изкараме“, заяви старши инспектор Веселин Брадистилов от РД ПБЗН-Пловдив.

Мъжът, заседнал в тръбата, все още е в шок и отказва коментари.

„На 30 октомври се разхождахме по улицата, на около два метра в тревата, където не се виждаше да има нещо, но като стъпих и пропаднах. Не успях да падна в шахтата, но си счупих ребрата на ръба. Иначе шахтата е шест метра“, обясни Костадин Георгиев, който преди десетина дни пада в тръба.

Инцидентът се случва също в тъмната част на деня. Негов приятел го вади на ръце и веднага се обаждат на Бърза помощ.

„След това дойдоха полиция и пожарна да обезопасят. Сложиха една жълта лента и си тръгнаха“, разказа неговият приятел.

От ВиК заявиха за bTV, че към този момент не експлоатират тръбата, в която е пропаднал мъжът. От община Пловдив също нямат информация, но казаха, че днес започват спешна проверка.

Живущите в квартала казаха, че многократно са подавали сигнали за необезопасените шахти.