Мъж пострада, след като пропадна в отворена шахта в София. Още снощи, след като bTV се свърза със Столична община решетките на шахтите са подменени. 

Инцидентът е от столичния квартал “Люлин” 8. На снимки, изпратени до bTV, се вижда как отводнителни шахти са отворени и липсват капаците им. 

Отворените шахти се намират на метри от училище, където ежедневният поток от деца е изключително голям. 

“Прибирах се вечерта с мой приятел. Паркирах колата си на паркинга и тръгнах да се прибирам към нас. Пресякох улицата и изведнъж пропаднах. Целият бях в контузии и подутини. Едвам се прибрах до вкъщи”, разказва пострадалият Георги Недков. 

Снимка: btvnovinite.bg


Той обясни, че е имал скъсани тъкани на крака. 

“Разбрахме късно снощи. Няма депозиран сигнал до Столична община. Всеки сигнал до нас се обработва веднага. Решетките на шахтите са от метал и често те са обект на посегателство”, каза Петя Тодорова, началник отдел “Контрол и строителство”. 

Снимка: btvnovinite.bg

“Отговорността е на общината за поддръжката на шахтите както и на дружествата, които стопанисват част от шахтите. Най-важното е в такива случаи да се сигнализира веднага. Проблемът с тези шахти е бил отстранен веднага и има поставени капаци”, заяви главният юрисконсулт към община “Люлин” Васил Николов.