След две години и няколко отлагания на финала на проекта, част от алеите на столичния "Западен парк" най-накрая са готови.

Друга част обаче все още са разкопани, а цялото пространство изглежда далеч от завършване.

Въпреки че е строителна площадка, паркът не е спрял да се посещава. Все пак трябва да се внимава за шахти и други опасности.

От общината оправдаха зеещите шахти с процеса на работа. "Минава строителна техника и местата, които се обезопасяват, табелите се махат, за да може да минава съответната техника", обясни Димитър Данчев от Столичната община.  

Според сайта на общината обаче паркът не само е отворен. Има дори указания за преминаване, следователно трябва да бъде обезопасен.

Стърчащи тръби, разхвърляни плочи и боклуци в бъдещите фонтани могат да се видят в парка.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонтът на стойност почти 11 млн. лева започна през 2018 г.  и трябваше да приключи преди 10 месеца. Общината обясни забавянето с лошото време и спешна промяна в проекта и обеща да го приключи до 3 март догодина.

Снимка: btvnovinite.bg

Само на метри от ремонта се намира друго емблематично място – парк „Лебеда“, един от най-посещаваните ресторанти с езеро в София. Днес гледката е купчина желязо и бетон.

Снимка: btvnovinite.bg

Жителите на квартал „Западен парк“ подготвят подписка, за да накарат общината да ремонтира и това място. Те искат мястото да се превърне в скейт парк, в алтернативна сцена за събития или да се обезопаси.

Снимка: btvnovinite.bg

„Паркът е един от най-големите на територията на Столичната община, а ремонтът обхваща площ от 530 дка“, обясни Димитър Данчев от Столичната община. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!