„Започнах да критикувам политиката на Патриотите. Хората очакваха от нас други неща – да поощрим индустрията, земеделието, да увеличим доходите, да внесем национално самочувствие. Това не се случи“.

С тези думи Волен Сидеров обясни раздора между „Атака“, ВМРО и НФСБ в предаването "Тази сутрин". Според него следващият коалиционен партньор на ГЕРБ ще бъде партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

По адрес на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов бившият им коалиционен партньор заяви, че и двамата станали вицепремиери и започнали да се занимават с неща, заради които не са били избирани от хората.

„Министерство на отбраната стана агенция за недвижими имоти. Другият се занимаваше да затваря заведения и да убива малкия и среден бизнес. Не беше това каузата“, категоричен е Сидеров.

„Ръководството на ГЕРБ и Борисов нарушиха баланса“, допълни той.

По думите на националиста той многократно е натискал за промени, но ВМРО и НФСБ са вкарали лобистки закони, като даде за пример промените за Черноморското крайбрежие, изсичането на горите, както и закона за трюфелите.

„Цялата патриотична общност в България с нетърпение очакваше този закон за трюфелите и ВМРО им го даде“, каза Сидеров с ирония.

На въпрос дали има диалог с премиера Бойко Борисов, той коментира, че отдавна не.

„От доста време се чудя дали да не изляза на автостоп някъде, да спра джипката и да му кажа нещата, които искам да му кажа. Но и той може да ме намери. Аз си стоя статично, може да ми се обади“, коментира лидерът на „Атака“.