"Правителството трябва да работи на по-висока скорост. Оценката на премиера акад. Николай Денков за работата му в Министерски съвет е отлична, но не е отлична оценката за всички останали министерства. В много сектори има проблеми". Това заяви съпредседателят на "Зелено движение" и депутат от ПП-ДБ Владислав Панев в предаването „Тази сутрин“. 

Той подчерта, че силно се съмнява вторият вот на недоверие срещу правителството да мине.

„Държавата десетилетия ще бъде управлявана без изявен шеф както бяхме свикнали с Бойко Борисов. Ще свикваме все повече на правителства, които не са доминирани от една партия“, смята Панев.

Той коментира и това, че депутатите от ГЕРБ-СДС и ДПС не влязоха в пленарната зала и не се регистрираха, а с това и заседанието започна с фалстарт. „Няма как да има заседание, ако ние се бяхме регистрирали в залата тогава парламентарното малцинство щеше да има доминация при вземането на решения. Няма как да позволим такова нещо. Не отидохме на банките по тази причина“, добави Панев.

Той обясни, че вероятно са необходими няколко дни от страна на партньорите за анализ на местните избори.

„Според мен това, което беше наша цел, а именно да демонтираме феодалния модел по места, до голяма степен беше изпълнено в някои райони. Емблематични са Варна и Пазарджик, където дългомандатни кметове бяха сменени, защото на хората им писна от феодалния модел. Партията, която управляваше София в продължение на няколко мандата дори не стигна до балотаж. ДБ, ПП и „Спаси София“ имаме 19 от 24 районни кмета, а досега имахме 8. София ще бъде управлявана по коренно различен начин“, каза Панев.

Той определи проблемите с машинното гласуване между първия и втория тур на местните избори като доста скандално.

Панев смята, че министърът на електронното управление Александър Йоловски и заместник-министърът Михаил Стойнов трябва да бъдат изслушани в ресорната комисия, а ако има данни за престъпление, те да понесат отговорност и ако трябва, да бъдат освободени.

Целият разговор гледайте във видеото.