С над 40% по-ниски са цените на млечните продукти – сиренето и кашкавала, при запазване на същото качество. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ Владимир Русев.
„След като анализирахме ситуацията вътре в дружеството и договорите с доставчиците ние започнахме да предоговаряме тези условия, стартирахме процес на оптимизация вътре в производствените ни цехова, в процес сме и на разговори сме и с нашите доставчици за гарантиране на качеството на суровото мляко“, обясни той.
Русинов подчерта, че са свалили цените от 1,50 лв. за литър сурово мляко до 1,08 лв., като сега подписват договори на 85-90 стотинки. Оптимизирани са и цените на газьола в производствените бази. „Цените на всичко останали суровини, които използваме при производството на сирене и кашкавал, също са намалени“, допълни той.
Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ съобщи, че освен на кашкавала и сиренето държавната компания е коригирала ценит4е и на свежите млечни продукти. Според него само ежедневните оптимизации ще доведат до трайно понижаване на тези цени.
„Оборотът на компанията се увеличи почти двойно – до 26 април нашето счетоводство трябва да представи финансов доклад за първото тримесечие и тогава ще видим резултатите. Предвид спазването на икономическите правила за себестойност и формиране на цена вярвам, че ще сме на плюс“, каза още Русинов.