Всеки ден полицията хваща десетки шофьори, седнали зад волана с наркотици и алкохол в кръвта. Някои са арестувани след тежки катастрофи с жертви и ранени на пътя. Ето и хрониката на най-драстичните случаи от последния месец.

6 юли, София

Късно вечерта на 6 юли на столичния булевард "Черни връх" бившият футболист Георги Семерджиев минава с джипа си на червено и след удар в такси блъска две млади момичета. Те умират на място. Извършителят има над 50 нарушения. По-късно стана ясно, че Семерджиев е системен наркоман и е хващан от контролните органи шест пъти без шофьорска книжка.

13 юли, София

Рекорд за столицата - седмица след тежкия инцидент с Георги Семерджиев, хванаха шофьор с 5,11 промила алкохол в кръвта. 33-годишният мъж е дал положителна проба и за наркотици. Той бе задържан за 72 часа.

26 юли, Бургас

Среднощен екшън с гонка в Бургас. Отново е заловен шофьор, седнал зад волана след употребата на наркотици. 29-годишният Стоян Георгиев потвърди, че никога не е имал шофьорска книжка. При гонката с полицията той рани двама полицаи. По време на гонката дрогираният шофьор е управлявал чужд автомобил.

26 юли, Сливен

Друг случай с дрогиран шофьор се разиграва в Сливен. Водачът на автомобил отново е без шофьорска книжка и с положителен резултат за наркотици. Отказва да спре на полицейската палка и блъска две коли. 33-годишният шофьор слиза от колата и побягва. След кратко преследване е задържан.