БСП обяви водачите на листите си за парламентарния вот. Лидерът Корнелия Нинова ще води две листи - в София и в Пловдив-град.

В другите два софийски района са депутатите Христо Проданов и Георги Свиленски. Председателят на БСП-София - Калоян Паргов, няма да е водач.

В Плевен водач е Румен Гечев, в Пловдив-област - Манол Генов, в Разград - Таско Ерменков, а в Русе - Крум Зарков. Начело на бургаската листа е Петър Кънев, във Варна - Борислав Гуцанов, а във Велико Търново - Явор Божанков.

В Ямбол пък водач е Кристиан Вигенин. В „Тази сутрин“ той заяви, че очаква честни и открити избори.

„Това до някаква степен е оценка за моята работа, за което благодаря“, каза той.

На въпрос дали БСП ще застане зад кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат, Вигенин отговори, че социалистите приветстват неговото решение.

„Сега искаме да се фокусираме върху парламентарната кампания. Нашето партньорство с него ще продължи и когато дойде моментът, ще вземем нашето решение. Опитът да се вкарва клин между БСП и президента е безсмислен“, заяви Кристиан Вигенин.

„Има някои по-малки партии, които се опитват като лилипутчета да се покатерят по снагата на президента и да използват неговата популярност в тази кампания. Нека да не експлоатираме президента“, призова той.

За скандала с ОЛАФ и парите, които трябва да връщаме, Вигенин коментира, че не може да влезе в ролята на съда и да каже кой е виновен.

„Най-глупавото, което в момента прави ГЕРБ, е да се опитва да замаже нещата и да хвърля отговорността на президента. Има конкретни хора, които са извършили нещо нередно“, каза Вигенин и призова всеки да си носи отговорността.

„С едно отваряне на прозореца на джипката министър-председателят раздава десетки милиони. Само миналата година милиарди бяха раздадени без решение на парламента. Кой следи и защо тези разходи продължават да се правят по този начин“, попита Кристиан Вигенин.